Rodinný dům Krnsko

Rodinný dům Krnsko

(studie 2016)

Rodinný dům má silného souseda - barokní zámek v Horním Krnsku. Našim záměrem bylo, aby co nejvíce splynul se zahradou a svým okolím a výškově a měřítkově nekonkuroval okolním objektům. Přízemní dům jsme rozdělili do dvou jasně artikulovaných architektonických hmot. Nízká horizontální podnož s bíle omítanou stěnou vytváří okraj veřejného prostoru a svým charakterem navazuje na okolní zídky vč. materiálů a drobných detailů v parteru. Vyšší „zahradní“ pavilon krytý pultovou střechou s přesahy má ve dřevěném obkladu pouze velké prosklené plochy obytných místností. Z dálkových pohledů ( např. ze zámeckého parku)  tím působí drobnějším dojmem. Objekt rodinného domu s krytým stáním bude na pozemku umístěn podél komunikace s odchylkou o 10°. Severní průčelí domu tak plynule navazuje na křivku plotu v záhybu komunikace a umožňuje širší  pohled na průčelí zámku s věží. Tímto opatřením se z původně utilitárního přístupového koridoru o průměrné šířce 5 m stává obytná ulice. Rozšiřující se záliv umožňuje vytvořit klasický motiv veřejně přístupné předzahrádky se dřevěnou bránou na zahradu. 





Máte také zájem o podobný projekt?

Poptejte nás!